Nagelreparatie en Nagelregulatie Techniek

Nagelreparatie Techniek

Wanneer er een stukje van de nagel ontbreekt of er is een scheurtje in de nagel ontstaan dan kan de nagel worden gerepareerd. Bijvoorbeeld bij een stootnagel of een trauma nagel.

Deze techniek is een grote aanvulling voor mijn praktijk.  Voor opvulling van een nagel met kleine hoekjes en scheurtjes gebruik ik Acryl.

De Geltechniek wordt gebruikt voor het opvullen van grotere oppervlakken. 

Gel kan ook gebruikt worden ter verfraaiing van de nagels.

 

Nagelregulatie Techniek

Bij een chronisch ingroeiende nagel kunnen we de nagel gaan begeleiden door het plaatsen van een beugeltje. De meest voorkomende ingroeiende nagel is aan de Hallux (grote teen) of een Convexe nagel (nageldystrofie of nagelmisvorming), Unguis tegularis (tunnelnagel).

Afhankelijk van de vorm, structuur of pathie (ziekte) van de nagel kunnen we een beugeltje plaatsen die tijdelijk de desbetreffende nagel gaat begeleiden.

 

Oorzaak

Het verkeerd knippen van de nagel

Te krappe of te nauwe schoenen

Voettranspiratie wel of niet in combinatie met Schimmelnagels.

 

 

 

 

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voet- en onderbeenmassage

Een heerlijke behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.

Voetreflexzone-massage

Punten in de voeten corresponderen met plaatsen in het lichaam. Door deze bijzondere massage ontspant het lichaam en kunnen blokkades worden verminderd.